Abus sloten
Unieke code: abus
Abus sloten van diversen diktes , lengtes en vormen. Voor elke fiets een oplossing


vanaf € 5,95Elk jaar weer worden in Nederland honderdduizenden fietsen gestolen.  Is de fiets eenmaal ontvreemd, dan is er weinig kans dat hij wordt teruggevonden. Een goed slot is de beste mogelijkheid om dit scenario uit de weg te gaan. Als u de volgende tips ter harte neemt, dan ontneemt u het geboefte elke motivatie om actief te worden:

Kies verlichte en drukke plaatsen om uw fiets neer te zetten.

Dieven schuwen licht en mensen! 's Nachts wordt de in principe met een fietsslot beveiligde fiets het best opgeborgen in een afgesloten ruimte (kelder, garage).

Altijd en overal op slot doen

Wie zijn fiets – zelfs bij een kort bezoek aan de kiosk – niet op slot zet, neemt een hoog risico voor lief. Volgens statistieken wordt ongeveer 30% van alle fietsdiefstallen gepleegd door gelegenheidsdieven.

Niet alleen op slot, maar ook vast!

Als de fiets voor langere tijd alleen geparkeerd is, is eenvoudig afsluiten niet voldoende. Moderne bikes zijn licht en in een handomdraai op de schouder meegenomen. Of het nu een fietsstandaard, een lantaarnpaal of een metalen hek is: een fiets hoort vastgelegd te worden en wel aan een voorwerp dat minstens zo stabiel is als het slot zelf.